El bloc del foment de les vocacions científiques

Programes que promouen l’excel·lència educativa i fomenten les vocacions científiques

Premi Ètica i Ciència: implicacions ètiques de la ciència, la recerca i la tecnologia

Al vostre centre porteu a terme algun projecte científic? Esteu treballant les implicacions ètiques que comporta? La Fundació Víctor Grífols i Lucas convoca el III Premi Ètica i Ciència per a centres d’ensenyament amb l’objectiu de proporcionar reconeixement a iniciatives educatives que fomentin la reflexió dels alumnes al voltant de les repercussions ètiques de la ciència, la recerca i la tecnologia.

III Premi Ètica i ciència c Foto: Fundació Víctor Grífols i Lucas/istock

III Premi Ètica i ciència (c) Fundació Víctor Grífols i Lucas/istock

Quins projectes es poden presentar?

Projectes de qualsevol àmbit científic o que tractin disciplines tan diverses com la salut, el medi ambient, la tecnologia o les ciències socials. Poden plantejar qüestions com la gestió de recursos, la comunicació, les repercussions socials o els valors, entre d’altres. Es poden presentar iniciatives científiques, de recerca, tecnològiques i també de l’àmbit assistencial i social, que ja estiguin implementades o bé encara s’hagin de portar a terme. El jurat valorarà la innovació, el desenvolupament de la capacitat dels alumnes, la transversalitat i el lligam entre les qüestions ètiques i científiques.

Als premis poden presentar-s’hi centres d’educació primària, ESO, batxillerat i formació professional. Com a novetat d’aquest any, la convocatòria, fins ara adreçada a centres de Catalunya, s’ha obert a centres de totes les comunitats autònomes.

Premis

Els premis estan dotats amb 5.000, 2.500 i 1.000 euros, respectivament. Aquesta dotació econòmica, està destinada a donar continuïtat al projecte del centre. El jurat, format per personalitats vinculades al món educatiu o de la bioètica, donarà a conèixer els guanyadors durant l’acte de lliurament de premis, previst per al mes de desembre.

El termini de presentació finalitza el 31 d’octubre de 2016.

vídeo III Premi Ètica i ciència Fundació Grífols i Lucas

Vídeo: III Premi Ètica i ciència dirigit a escoles

La Fundació Víctor Grífols i Lucas

professors i ciencia -Fundació GrífolsLa Fundació Víctor Grífols i Lucas va néixer el 1998 amb la missió de promoure la bioètica mitjançant el diàleg entre especialistes de diferents àrees de coneixement. La Fundació vol impulsar una actitud ètica entre organismes, empreses i persones, l’activitat dels quals estigui relacionada amb la salut humana.

Per això ofereix una plataforma de debat que constitueix un lloc de trobada per al plantejament de diferents perspectives en tot allò relacionat amb l’ètica de la vida.

  1. Impulsa l’estudi en àrees específiques de la bioètica mitjançant la concessió de beques i premis.
  2. Organitza conferències i seminaris que divulguin i aprofundeixin en les qüestions ètiques que constantment plantegen les ciències de la vida o de la salut.
  3. Edita publicacions que divulguin els treballs de la Fundació, així com altres documents vinculats amb la bioètica.
  4. Col·labora amb entitats, universitats i centres docents per realitzar treballs de recerca i/o publicacions que ajudin a aprofundir en l’ètica de la vida.

follow us on facebook twitter instagramMés informació:

Web: www.fundaciogrifols.org

Facebook: www.facebook.com/FundacioGrifols

Twitter: @FundacioGrifols https://twitter.com/fundaciogrifols

Fundació Víctor Grífols i Lucas
c/ Jesús i Maria, 6
08022 Barcelona
T. +34 93 571 04 10

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: