El bloc del foment de les vocacions científiques

Programes que promouen l’excel·lència educativa i fomenten les vocacions científiques

De “Joves i ciència” al món! Apassiona’t per la ciència i inscriu-t’hi abans del 15 de febrer

Darrera de cada edició del Joves i ciència hi ha moltes històries per explicar, la de cada estudiant apassionat per la ciència que un dia va voler anar més enllà.

A tots ells els hem vist créixer des de 4t d’ESO -quan entren al programa- fins que tres anys més tard ja són a la universitat. Els hem acompanyat mentre feien les pràctiques als laboratoris de MónNatura Pirineus, mentre escrivien el seu primer article científic i en les seves estades en centres de recerca nacionals i internacionals.

Tots ells s’enduen una bona motxilla d’experiènies personals i formatives que els encaminen cap a allò que volen estudiar en l’àmbit de les ciències. Nosaltres, en aquest 9è any del programa en el qual ja arribarem als 500 Joves i Ciència, estem orgullosos de tots i cadascun dels nostres fellows i ens agrada compartir les seves experiències, com la de la Montserrat.

De treballar sobre polímers i plaques solars al “Joves i Ciència”… a estudiar Enginyeria industrial i un Màster d’acústica musical a París.
Al 2009, dins la 2a etapa del Joves i ciència, la Montserrat va participar al programa RSI, al laboratori d'acústica de la Boston University.

Al 2009, dins la 2a fase del Joves i Ciència, la Montserrat va participar al programa RSI del MIT de Boston

“Vaig formar part de la primera promoció del programa Joves i Ciència. Quan vaig sentir-ne a parlar pel meu tutor de l’institut, vaig apuntar les dates a l’agenda i em vaig posar al cap que jo volia formar part d’aquell projecte. Em van acceptar per anar a MónNatura Pirineus a Planes de Son dins la secció de materials de la natura, on vam treballar sobre polímers i plaques solars.

Després de l’elaboració d’un article científic sobre les plaques solars, l’estiu següent i gràcies al Joves i Ciència, vaig tenir l’ocasió de participar al programa Research Science Institute (RSI) que té lloc al Massachusetts Institute of Technology MIT a Boston. L’any següent vaig especialitzar-me en acústica musical, podent accedir, encara dins el Joves i ciència, a una estada d’estiu al centre de recerca Institut de Recherche et Coordination Musique-Acoustique IRCAM de París, en el qual vaig conèixer grans investigadors amb els quals segueixo en contacte avui en dia.

Al 2014, en el seu primer congrés en acústica, a Tallinn.

Al 2014, en el seu primer congrés en acústica, a Tallinn.

Gràcies a aquestes tres experiències en recerca, les ganes de dedicar la meva carrera a la ciència i la tecnologia, especialment a l’acústica musical, es van veure augmentades i vaig encaminar-me cap al Grau en Enginyeria Industrial, al final del qual vaig cursar un Erasmus a Finlàndia i vaig fer el meu treball final de grau sobre les cordes del piano. A continuació, vaig estudiar un màster en acústica a París, pel qual van ser molt significatives les meves estades en recerca dins el Joves i Ciència.

Actualment estic formant-me en didàctica de les ciències en el màster de professorat i estic contemplant les possibilitats de continuar els meus estudis en una tesis doctoral”

Montserrat Pàmies, exJoves i ciència de la 1a edició (2008)

Si tu també vols ser un Joves i Ciència tens fins al 15 de febrer per inscriure-t’hi! www.jovesiciencia.cat

1r any

Estades MónNatura Pirineus 2016

Els 50 estudiants seleccionats tenen l’oportunitat de viure una experiència única, participant en un projecte d’investigació científica al MónNatura Pirineus.

2n any

Estades al Centre de Recerca

Durant l’estiu de 1r a 2n de batxillerat, viuen directament la recerca científica en un laboratori d’un centre de recerca, o bé, participen en un programa internacional de ciència.

3r any

Estades Cerca

Finalment, en l’última fase del programa, els participants s’enfronten en el repte de proposar un projecte de recerca a desenvolupar, ja sigui en un centre d’investigació local o en un programa internacional de ciència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: